CIVIC Turda

Ce proiecte face CIVIC ?

În cadrul CIVIC ne implicăm activ în comunitatea locală, astfel sunt organizate proiecte cu scopul de a avea un impact real comunitar. Proiectele organizate au ca obiectiv ruperea lanțurilor care îi țin pe tineri în loc. Astfel, scopul proiectelor poate fi de a oferi accesul la școala online copiilor din medii defavorizate (precum Connect:Ed) și oferirea oportunității de a face o schimbare in comunitate tinerilor (precum Workshop: Erou in devenire).

Proiecte în desfășurare

118653520_2485548251737088_1570514533890331827_n

CONNECT:ED

Contextul actual, și anume pandemia de COVID-19, atrage după sine mutarea școlii în mediul online. Astfel, o masă mare de elevi pierd accesul la educație din cauza lipsei aparaturii necesare pentru a participa la orele de curs. CONNECT:ED – Conectat la educație, are ca obiectiv să ofere accesul la școala online copiilor din medii defavorizate prin donarea aparaturii necesare studiului.

Proiecte finalizate

Workshop: Erou în devenire

“Workshop: Erou in devenire?” reprezinta cea mai facila metoda pentru a imputernici tinerii care doresc sa se implice in comunitatile lor locale cu informatiile necesare pentru a produce schimbarea dorita de acestia in comunitate. In cadrul proiectului, activitatile constau, in primul rand, in seminarii teoretice de informare tinute de persoane cu experienta, fie in proiecte de voluntariat, fie in mediul business. In cadrul acestor seminarii beneficiarii vor avea ocazia sa invete despre diferite tehnici de manageriere a proiectelor la nivel cat mai general. Exemple activitati pot fi stabilirea de obiective SMART si de indici de performanta, gestionarea resurselor umane si logistice, scrierea de bugete.

72474072_2142400562527658_2913374607203368960_o

Alte proiecte desfășurate la CIVIC

TechUP

TechUP este un concurs de dezvoltare a jocurilor video. Acesta este format din doua părți: partea de training-uri, unde participanții invata cum este creat un joc, care sunt bazele creării acestuia, cum se dezvoltă un joc, cum se îmbunătățește și partea de hackathon, unde aceștia isi folosesc la maxim cunoștințele pentru a crea cel mai bun joc în 24 de ore, împreuna cu echipa lor, astfel invatand și cum sa lucreze in echipa, cum sa o mențină motivata, cum sa gestioneze problemele și cum sa își organizeze timpul.

Laboratorul Digital

Tehnologia este una dintre cele mai puternice și importante unelte din ziua de astăzi. Din acest motiv, elevii de liceu care doresc să își dezvolte abilități digitale de bază au oportunitatea de a dobândi aceste abilitați prin simpla participare și implicare in Laboratorul Digital. Elevii pot veni la training-urile organizate în cadrul Laboratorului. Temele sunt diverse, de la crearea de website-uri prin WordPress și crearea de design-uri în Canva; însă acestea sunt doar câteva exemple din temele abordate.

WhatsApp-Image-2020-08-31-at-12.52.08-1024x682

Contact

Link-uri utile

Pentru a afla mai multe despre inițiativele Da Vinci, poți accesa website-ul www.davinci.fun

Pentru a afla mai multe despre inițiativele AMoS ED, poți accesa website-ul www.amosed.ro